Mopsi lentokoneessa

 

Jotkin lentoyhtiöt eivät kuljeta lyhytkuonoisia rotuja, joihin mopsikin kuuluu, joten tarkasta asia aina ennen lippujen varausta jokaiselta lentoyhtiöltä, joita käytät matkan aikana.

Mopsit lentävät joko matkustamossa tai ruumassa, riippuen eläimen painosta ja koosta. Yleensä matkustamossa lentävän mopsin ja kuljetuslaatikon tai -laukun yhteenlaskettu paino saa olla enintään 8 kg. Tuon rajan ylittävät matkustavat ruumassa.

Koska lentoyhtiöltä tarvitaan etukäteen hyväksyntä lemmikkieläinten kuljetukseen, tee lentovarauksesi aina puhelimitse. Ota valmiiksi selvää lemmikin kuljetuslaatikon mitoista sekä laatikon ja lemmikin yhteispainosta. Koiran kuljetuksesta peritään aina maksu.

EU:ssa lemmikkien tulee olla tunnistusmerkattuja joko mikrosirulla tai tatuoinnilla (tatuointi tehty ennen 3.7.2011). Lisäksi lemmikillä tulee olla todistus (lemmikkieläinpassi), josta selviää eläimen rokotukset raivotautia vastaan sekä muut terveystiedot.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran sivuilta löytyy lisätietoa lemmikkien kuljettamisesta Suomeen/Suomesta. Suosittelemme, että otat yhteyttä lähtö- ja kohdemaan suurlähetystöihin saadaksesi tietoa muiden maiden vaatimista asiakirjoista sekä säännöistä koskien lemmikkien kuljetusta. Lemmikin kanssa ei ole mahdollista matkustaa seuraaviin maihin tai näiden kautta: Iso-Britannia, Hongkong, Yhdistyneet arabiemiirikunnat ja Australia.

Kaikki yksin matkustavat koirat kuljetetaan rahtina.

Varausprosessit ja -säännöt ovat erilaisia eri lentoyhtiöillä. Tarkasta määräykset kaikista lentoyhtiöistä, joita matkaasi sisältyy.

Mopsi matkustamossa

  • Mopsin ja kuljetuslaatikon tai -laukun yhteenlaskettu paino saa olla enintään 8 kg.
  • Matkustamossa matkustavalle mopsille suositellaan pehmeää kuljetuslaukkua. Kuljetuslaukku voi olla normaalin käsimatkatavaran kokoinen, kunhan se joustaa pysty- ja pituussuunnassa istuimen jalkatilan mukaan lemmikin siitä kärsimättä.

Mopsi ruumassa

  • Kaikkien kuljetuslaatikoiden tulee noudattaa IATA:n (International Air Transport Association) sääntöjä ja niiden tulee olla tarpeeksi suuria, jotta eläin mahtuu seisomaan ja kääntymään. Katso IATA:n säännöt.
  • Sinun tulee itse hankkia lemmikillesi soveltuva kuljetuslaatikko.

Mopsi lentoasemilla

  • Varaa mopsille matkaan syötävää ja juotavaa sillä lennoissa voi tapahtua viivytyksiä.
  • Välilaskuilla voi olla tilanteita, että mopsille tulee hätä, mutta ulos ei pääse. Varaa siis mukaan koiran pissa-alustoja tai vastaavia sairaalassa käytettäviä kroonikkovaippoja. Ne on helppo levittää WC:n lattialle ja mopsin tehtyä tarpeensa kerätä kasaan ja laittaa muovipussissa roskikseen.
  • Varaa mukaan paperia, kakkapusseja ja muovipusseja.

 

Lähde www.finnair.com 5.3.2016

error: Sisältö on suojattu !!